J'AI DÉJÀ FAIT MENTION DE BILL GATES QUI COMME ON LE SAIT EST INTÉRESSÉ PRINCIPALEMENT PAR LES SOUS, LE PROFIT ET QUI SEMBLE EN HOMME D' AFFAIRE INTELLIGENT, SUIVRE DE PRÈS L' ACTUALITÉ ET LES CHANGEMENTS DE SOCIÉTÉ.
aux USA une évolution (ou est ce une Révolution??) se précise.
Il y a quelques raisons a cela:
d' une part, le mouvement vegan grâce aux reportages et caméras cachées, les consommateurs sont sensibilisés et découvrent les merveilles du monde animal, l' empathie, et une partie de plus en plus importante de la population s' émeut et de mobilise.
Les diététiciens tirent la sonnette d' alarme, trop de poisons dans les hormones et les antibiotiques envahissent les consommateurs de viande , trop d' obésité... de maladies cardiaques, de diabète....Il faut changer de régime!!!
Les américains s' expriment plus facilement que nous, et ils n' ont pas peur d'innover
depuis quelques mois déjà, ils crient... marre de ces tueries, marre de ces maltraitances, marre de ces morts inutiles. Une partie importante s' est d' elle même tournée vers les boutiques de health food, et les fabricants les suivent, ils ont flairé le profit facile.
Les éleveurs eux aussi suivent les marchés et les fluctuations des produits agricoles commencent à les fatiguer car de plus les bouleversements climatiques sont imprévisibles, sécheresses. inondations, du nord au sud en 2012 ont amené des milliers d' éleveurs a brader leur cheptel.
Bref, Bill Gates se tient aux cotés de nouvelles compagnies qui créent des substituts végétaux a la viandes qui s' investissent..
A SUIVRE, MAIS LE VENT TOURNE ET AUX USA CELA PEUT ALLER TRÈS VITE...
EXTRAIT, SUITE SUR LE LIEN
For all our angst-ridden debate over the intricate ethics of eating animals, much of it predicated on the belief that moral clarity will evoke behavioral change, the ultimate answer to the problem of eating animals may in fact boil down to cash and technology. More to the point, it may involve innovations in food science supported by billionaires who think meat is bad for the earth.
The avenue to this change will likely center on taste. In his book Modernist Cuisine, a 40-pound encyclopedia of what was once called "molecular gastronomy," Nathan Myhrvold explains the science behind the human predilection for certain tastes and flavors---say, cream sauce and cheese---that come from animals. As a vegan who has never really missed the texture and taste of animals or animal products, I don't desire a substitute for these sensations. But I know this is not the case for most consumers. I'm therefore eager to see what happens with the various meat alternatives poised to enter the market.
Of course, because I'm not a billionaire, my opinion on the issue matters a lot less than the opinion of Bill Gates, who is a billionaire. And Bill Gates, it turns out, is interested in both Myrhrvold and meat substitutes. Very interested. Yesterday, Gates wrote, "I’ve gotten to learn about several new food companies that are creating plant-based alternatives to meat through some monetary investments I’ve made with Khosla Ventures and Kleiner Perkins. Their products are at least as healthy as meat and are produced more sustainably."................
............ "What most readers of Eating Plants will seize upon is the ethical implication of viable meat substitutes. Gates, though, sees it like this: “But what makes [meat substitutes] really interesting is their taste. Food scientists are now creating meat alternatives that truly taste like — and have the same ‘mouth feel’— as their nature-made counterparts.” After this appeal to self-interest (taste), he ends by articulating his hope for the future of food"
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